sadeghj Profile Banner
sadegh jannat Profile
sadegh jannat

@sadeghj

Followers
157
Following
917
Statuses
3K

عضوی از جامعه مدنی _ اقتصاد خوانده و اقتصاد گفته و نوشته

Joined February 2011
Don't wanna be here? Send us removal request.
@sadeghj
sadegh jannat
3 years
یک ساینتیست تلاش بی پایان در جهت رد باور خود دارد ولی یک سیاستمدار تلاش بی پایان در اثبات باور خود دارد.
1
1
8
@sadeghj
sadegh jannat
1 day
@IIFOM_CO اصلاحات ارضی یعنی نقض مالکیت زمینداران، مقدمه سیاست‌های سوسیالیستی شاه بود که در ادامه به صدور دستور واگذاری سهام کارخانجات به کارگران رسید و به ناکارآمدی کارخانجات صنعتی و کاهش نرخ رشد اقتصاد ایران شد.
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
1 day
@laleshahsavar @hematqolizadeh علم شرق و غرب و وطنی ندارد. شما برای انتخاب پزشک دنبال تحصیل کرده های آمریکا و اروپا هستید و یا تحصیل کرده های وطنی؟
1
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
3 days
@syjebraily چرا صادرکننده باید ارز حاصل از صادرات خود را با قیمت دولت بفروشد. دولت با بستن بازار آزاد ارز، با چه مکانیزمی می تواند قیمت ارز را کشف کند.
1
0
2
@sadeghj
sadegh jannat
11 days
اول باید زمینه تولید ثروت را فراهم کرد و بعد به فکر توزیع آن بود. منابع طبیعی مثل نفت و گاز اگرچه با ارش هستند ولی ثروت نیستند.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
12 days
به لطف خدای متعال و با آگاهی و همراهی مردم، در گام دوم انقلاب اسلامی، نظام سرمایه‌داری را دفن و اقتصادی مردمی ایجاد خواهیم کرد که همگان عادلانه از منابع عمومی کشور بهره‌مند شوند. در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسایل ندارند، وسایل کار قرار خواهیم داد.
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
11 days
RT @syjebraily: به لطف خدای متعال و با آگاهی و همراهی مردم، در گام دوم انقلاب اسلامی، نظام سرمایه‌داری را دفن و اقتصادی مردمی ایجاد خواهیم…
0
206
0
@sadeghj
sadegh jannat
15 days
@syjebraily از روی دست مارکس تقلب کردید؟
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
22 days
@AbdolahBabakha1 مشکل حامل‌های انرژی در ایران در سمت تقاضاست یعنی نرخ رشد صعودی تقاضای حاملهای انرژی که از ده درصد در حال فراتر رفتن است. پرداختن به مدیریت یکپارچه انرژی که در سمت عرضه انرژی است اگرچه لازم و مفید است ولی مشکل سمت تقاضای انرژی را حل نمی کند.
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
25 days
هر کشوری اقتصاد بازار و نظام قیمت را تعطیل و دست نامرئی تنظیم بازار را حذف کند و به جای آن، اقتصاد دولتی، نظام قیمت گذاری دولتی و مدیریت دولتی را بر بازارحاکم کند، حاصل آن کمبود و جیره بندی است در همه بازارها ازجمله بازار انرژی است حتی اگر بزرگترین منابع انرژی را داشته باشد.
@AbdolahBabakha1
Abdolah Babakhani
26 days
باورش سخت است، اما واقعیت دارد. مدیران انرژی در این چهار دهه: - کشور را به کسری گاز کشاندند، الان از روسیه میخرند -کشور را به کسری برق کشاندند، الان از ترکمنستان میخرند -کشور را به کسری بنزین کشاندند، الان از امارات میخرند چه شب تلخی شد. باورش سخت و تلخ است که مدیران انرژی با ایران چکار کردند. همین
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
25 days
وقتی در شوروی دولت با تفکر سوسیالیستی اقتصاد را در دست گرفت و بازار و نظام قیمت را از کار انداخت، محتاج گاز ایران شد. زمان تغییر کرد و روس‌ها اقتصاد بازار و نظام قیمت را احیا کردند و در طرف دیگر ایران اقتصاد دولتی برپا کرد و نظام قیمت را کنار گذاشت، مسیر ارسال گاز هم معکوس شد.
@AbdolahBabakha1
Abdolah Babakhani
26 days
روزی روزگاری، ایران به روسیه گاز صادر میکرد همزمان‌ با تولدم در سال 1345، ایران و شوروی قراردادی را برای صادرات گاز طبیعی امضا کردند. به دنبال این قرارداد، خط لوله‌ای به طول حدود 1,100 کیلومتر ساخته شد که میدان‌های گازی ایران را به مناطق قفقاز در شوروی متصل می‌کرد. این خط لوله از جنوب ایران آغاز و از آذربایجان به شوروی می‌رسید. صادرات گاز ایران به شوروی از سال 1349 آغاز شد و تا سال‌های کمی بعد از انقلاب ادامه داشت. این پروژه به ایران اجازه داد تا از طریق فروش گاز به شوروی، درآمد قابل توجهی کسب کند. شوروی نیز از گاز طبیعی برای تأمین انرژی صنایع خود استفاده می‌کرد. در سال‌های ابتدایی، صادرات روزانه گاز به شوروی حدود 10 میلیارد متر مکعب در سال بود که بعدها با توسعه زیرساخت‌ها افزایش یافت. پس از این دوره، ایران تمرکز بیشتری بر توسعه صادرات گاز به کشورهای منطقه و سایر مقاصد از جمله ترکیه و عراق گذاشت. اما اکنون بدنبال اشتباهات پیاپی مدیریت سنتی انرژی کشور، روزگار انتقام خودش را گرفت و علیرغم اینکه دومین مخازن گاز جهان را داریم، محتاج روسیه شدیم. ✍️ جالب اینکه روسیه میخواهد از همان مسیر شروع و در ابتدا به همان اندازه به ایرانیان گاز بدهد. بدتر اینکه مجبورمان کرده است که به آذربایجان هم حق حساب انتقال گاز بدهیم. شاید زنگزور هم رویش !! «اگر دولت چهاردهم اجازه داشت و فقط 4 سال انرژی ایران را به نخبگان ایرانی واگذار میکرد، اطمینان دارم، همچنان که تولدم همراه با غرور و فخر در بخش انرژی بود، رفتنم حداقل بجای خفت کنونی، با آرامش به پایان خواهد رسید». به امید فردای بهتر برای ایران @drpezeshkian @mb_ghalibaf
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
1 month
مسئولین اقتصادی کشور ساده ترین تئوری اقتصاد خرد را هم نادیده می گیرند که قیمت یک کالا حاصل رویارویی عرضه و تقاضاست نه قیمت تمام شده کالا.
@alhosseini
Sadegh Alhosseini صادق الحسینی
1 month
@dr_hsamsami مافیای واردات دنبال اینه ارز دولتی ارزان بگیره و هزاران چای دبشی که درست شده به کار��ون ادامه بدن. این ارز تاثیری هم روی کالاهای داخلی نداشته بطوریکه متوسط نرخ دلار کالاهای اساسی الان حدود همین ۸۰ تومنه! از مرغ تا گوشت، از سویا تا دانه های روغنی، از شکر تا برنج. کو پرتقال فروش؟
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
1 month
انچه خاویر میلی در ارژانتین انجام داد. بهترین و مطمئن ترین راهکار کنترل کسری بودجه دولت، کنترل حجم نقدینگی و نهایتا کنترل تورم است و در پی ان به کاهش رانت و فساد، افزایش نرخ رشد اقتصادی، افزایش اشتغال، افزایش درامدها و نهایتا افزایش رفاه شهروندان خواهد انجامید.
@twit_bourse
توییتر بورس
1 month
این خبر رو به دلارزداها نشان ندهید، احتمال سکته بالاست! تورم ماهانه آرژانتین به زیر یک درصد رسید! تورم ماهانه فقط 0.68 درصد!
Tweet media one
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
1 month
@YazdizadR بر اساس کدام تئوری پولی وقتی قیمت ارز افزایش پیدا می کند نیاز به نقدینگی بیشتر است. یاد بگیرید که وقتی کسری بودجه برای یارانه های پنهان وجود دارد نیاز به افزایش حجم پول پرقدرت، افزایش حجم نقدینگی است که نهایتا به افزایش نرخ برابری دلار می شود.
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
Tweet media one
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
Tweet media one
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
@YazdizadR @h_doroodian انچه از تحلیل های شما بر می اید، شما حتی الف ب اقتصاد را نمی دانی .
0
0
1
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
مقدم بر راهکار چهارگانه پیشنهادی برای حل کمبود عرضه بازار حامل‌های انرژی ایران، اصلاحات قیمتی است. با این راهکارها، می توان بخشی از کسری عرضه حامل‌های انرژی بازار انرژی ایران را جبران کرد ولی بدون اصلاحات قیمتی، رشد تقاضای بازار، اثر راهکارها پیشنهادی را بی اثر می کند.
@AbdolahBabakha1
Abdolah Babakhani
2 months
اگر همان چند سال پیش سه گانه یادداشت هایم را برای انرژی ایران را شروع کرده بودیم. «مدیریت یکپارچه انرژی+ هدر رفت+ تجدیدپذیر » + «حالا LNG» @drpezeshkian @JZarif @Hemmati_ir @hajimirzaee_m چند سال قبل که پیش بینی وضعیت برق و گاز کشور نگرانم کرده بود، به سهم خودم، وقت زیادی از زندگیم را گذاشتم تا در فضای مجازی و رسانه ای ایران توجه مدیران و کارشناسان را به اجبار ایران برای حل مشکل مدیریت یکپارچه انرژی در قالب وزارت انرژی یا معاونت انرژی ریاست جمهوری، هدر رفت خطرناک انرژی و رفتن به سمت تجدیدپذیرها جلب کنم. بیش از ۹ هزار یادداشت نوشتم. در ابتدا توسط بخش اعظم مخاطبین مورد پذیرش قرار نمی گرفت و حتی من را روشنفکر شیک انرژی، می خواندند. امروز فاجعه انرژی، نشان میدهد که آن پیشنهادات میبایستی شنیده میشد و خسارات سنگینی به کشور وارد شده است. آخرین گروهی که باقی مانده اند، مافیای انرژی هستند. آنها با آخرین کارت هایشان که تعدادی بظاهر متخصص هستند، ظاهر شده اند که اگر قیمت را حل کنیم نیاز به تجدیدپذیرها نیست و کلا از بحث مدیریت یکپارچه انرژی و هدر رفت هم میگذرند. گویا این آدم ها واقعا با عدد مشکل دارند و یا مردم برایشان مهم نیست و نمی دانند با حقوق ۲۰۰ دلار، نمیتوان به قیمت سبد هزینه یک خانواده دست زد، در حالی که سالی ۵۲ میلیارد دلار هدر رفت انرژی داریم. همه میدانیم که مشکل قیمت انرژی داریم، اما ابتدا باید مشکلات مدیریتی انرژی را حل کنیم و مرحله به مرحله جلو برویم. خوشبختانه انرژی های تجدیدپذیر به اجبار زمانه و از سر ناچاری، توسط دولت شنیده شد، اگر چه «واقعا نگرانم، بگونه ای اجرایش کنند، که زود جوان مرگ بشود». جدیدا بحث واردات LNG را مطرح کرده ام که به این پیشنهاد میگویند« توهم است». میدانم خیلی زود مجبور به اجرایش میشوند. امیدوارم اجرای این پیشنهاد فنی نیز بعد از خسارات ده ها میلیارد دلاری با تاخیر شروع نشود. ✍️ تصور کنید اگر از پنچ سال پیش گوش شنوایی در کشور بود و مدیریت یکپارچه انرژی اعمال میکردیم و حدود ۲۵ میلیارد از ۵۲ میلیارد هدر رفت را به سبد انرژی کشور برمی گرداندیم، سالی ۲ گیگاوات برق تجدیدپذیر تولید کرده بودیم، الان ۱۰ گیگاوات کمتر کسری داشتیم و ۶ میلیارد متر مکعب گاز اضافی داشتیم. قطعا اکنون شاهد خسارات بیش از صد میلیارد دلار، در همه بخش ها نبودیم. این اعداد ترسناک هستند. از این نوع مدیریت انرژی باید ترسید. هر حکومتی را در هر جای جهان به سقوط میکشاند. ✍️ هنوز باور دارم، میتوان ایران را بهتر از این برای نسل آینده باقی گذاشت. آیا کسی در دولت میشنود؟
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
درست است که پرمصرف ها هزینه گاز وارداتی را می پردازند ولی اضافه کردن واردات گاز به واردات بنزین، منابع ارزی کشور را بشدت زیر فشار قرار خواهد داد و نرخ رشد قیمت ارز سرعت بیشتری می گیرد‌.
@AbdolahBabakha1
Abdolah Babakhani
2 months
اگر میخواهیم مشکل گاز و برق را حل کنیم، پس دولتی ها بخوانند. @drpezeshkian @JZarif @Hemmati_ir @hajimirzaee_m @F_Mohajerani برای حل مشکل کسری گاز چندین پایانه دریافت LNG در بندر عباس و عسلویه احداث کنیم و گاز مشترکان پر مصرف را از محل گاز وارداتی تامین کنیم و هزینه را از مصرف کننده بگیریم. برای حل مشکل برق، چاره ای جز رفتن سریع به طرف انرژی های تجدیدپذیر باقی نمانده است و این موفق نمیشود مگر بجای مدیران انرژی های تجدیدپذیر کنونی، نخبگان جایگزین گردند، سیاست های تشویقی و حمایتی بصورت فوری تصویب شود و گسترش بخش تجدیدپذیر ها به دولت مرتبط نگردد. همچنین با جایگزین نیروگاه های تجدیدپذیر، نیروگاه های فسیلی قدیمی راندمان تا 20 درصد را جمع کنیم. در هر دو حالت باید بگونه ای عمل کرد که نیاز به بودجه دولتی و دخالت دولت و مدیران دولتی حداقل باشد. خطوط انتقال گاز و سیستم شبکه برق دولتی میتوانند در مقابل سرویسی که میدهند، حق الزحمه خود را بگیرند. منافع دولت بخاطر آزاد سازی منابع گازی پس از تصویب سیاست های تشویقی در طی تنها پنچ سال چند برابر خواهد شد. ✍️به مدیران کشور: «ایران دیگر مثل قبل گاز ندارد و نخواهد داشت، چونکه گاز ندارد، برق هم مثل قبل نخواهد داشت. قبل از تبدیل ابر بحران انرژی به ابر بحران های اقتصادی و دیگر بحران ها بگذارید، گروهی غیر دولتی ابر بحران انرژی را مدیریت کنند.
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
مهمترین مشکل حاملهای انرژی در ایران انحصار کامل دولت بر بازار انرژی است. عملکرد اقتصاد دولتی با بکارگیری نخبگان و یا پخمگان تفاوت معنی داری ندارد. علم اقتصاد نه، تجربه شکست خورده اقتصادهای دولتی از جمله شوروی که دو برنده نوبل در سازمان برنامه آنها مدیریت کردند، جلو چشممان است.
@AbdolahBabakha1
Abdolah Babakhani
2 months
چرا حتی مخالفان دولت در بحث انرژی، آدرس غلط میدهند؟ کی گفته که قرارداد گاز ترکمنستان نجات دهنده گاز ایران است؟ ( فرق بین ۱۰ میلیون متر مکعب گاز ترکمنستان و کسری ۳۵۰ میلیون متر مکعب را نمی توانند تشخیص بدهند؟ ). مگر الان برق از ترکمنستان وارد میکنیم و تقریبا یک استان را از آنها میگیریم، کسری برق نداریم؟ بدبختی یکی دو تا نیست، نه مدیر انرژی میپذیرد که کسری داریم و دیگر نمیتوانیم گاز و برق را با این مدیریت ها تامین کنیم و باید کنار بروند و نه مخالفان سیاسی دولت حرفی برای گفتن دارند. مخالفان مدیران انرژی دولت چهاردهم لطفا جواب دهند که: - سرنوشت ۵۲ میلیارد دلار قرارداد نفت و گاز دولت سیزدهم به کجا رسید؟ ( صفر) - سرنوشت ۱۰ گیگاوات برق تجدیدپذیر دولت سیزدهم به کجا کشید؟ ( حدود ۲ درصد !!) ✍️ باور دارم که: « اگر هر دو گروه فقط ده سال به جبهه های جنگی دیگرشان بپردازند و حل مشکل انرژی را به مردم و نخبگان بسپارند، باز ایران ساخته میشود. اگر لازم بود حتی از ترکمنستان بجای گاز و برق، مدیر انرژی میاوریم»
1
0
1
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
@YazdizadR @Marvi_Economics از اتهام زنی خسته نمی شوید؟!!!!
0
0
0
@sadeghj
sadegh jannat
2 months
@syjebraily واژه "قیمت جهانی" یک مغالطه است. چیزی به نام قیمت جهانی وجود خارجی ندارد. در کشورهای توسعه یافته حتی قیمت کالاهای نسبتا همگن مانند بنزین در خیابان های مختلف، قیمت متفاوت دارد. این تفاوت در بسیاری از موارد از قیمت بنزین آزاد در ایران بیشتر است.
0
0
0