![Louise Bringselius Profile](https://pbs.twimg.com/profile_images/1708425594982080512/BodKlc0J_x96.jpg)
Louise Bringselius
@Bringselius
Followers
5K
Following
23K
Statuses
7K
Forskare, författare, kolumnist. Docent i organisation, Handelshögskolan i Stockholm. Specialområde: tillit & offentlig förvaltning. Politiskt oberoende.
Lund, Sverige
Joined December 2010
@leif76 @AgnesWold @carlbildt Ett problem med regionerna är att ansvariga politiker nästan aldrig ställs till svars. Inga misstroendevotum eller avgångar som i regeringen. Jämför med Landahl som fick sluta för en betydligt mindre sak än Millennium-skandalen.
0
0
1
@AgnesWold Men käre tid… 🤯 Typiskt att toppen håller ihop i lägen som dessa. (Men lägger in detta i min nya debattbok om svensk förvaltningskultur. Finns gott om liknande exempel.)
1
0
4
Att man skickar hem folk snabbt är inget att berömma sig för. Ibland går det, men ibland ger det allvarliga komplikationer som blir dyra både för patienten och samhället. Se t ex på förlossningar där eftervården är erkänt eftersatt. Medan vården berömmer sig för att de skickar hem den förlösta fort står hon ensam och utsatt i ett väldigt känsligt läge. Risken lämpas över på individen. Hemsjukvården är för övrigt en billig kompensation även för bristen på platser även på äldreboenden.
2
0
0
RT @Bringselius: Vissa skulle kalla det Trump gör nu för socialism. Han ser till att staten får en ägarandel i privata företag. Det stannar…
0
3
0
Vissa skulle kalla det Trump gör nu för socialism. Han ser till att staten får en ägarandel i privata företag. Det stannar inte vid TokTok, utan kan också betyda att staten vill ha en ägarandel när statlig mark används eller när man ger statliga lån/bidrag. (Tänk dig Northvolt.) ➡️ Det Trump gör är radikalt och går emot den traditionella politiska högern. Han hanterar staten som man hanterar ett företag - och siktar därmed på en starkare stat.
1
3
5
Precis som vi idag diskuterar rätten till distansarbete behöver vi också lyfta rätten att gå ned i tid. Det handlar om att värna om vår fysiska och psykiska hälsa, men också om barnens och våra äldres. 40-timmarsvecka passar inte alla människor eller i alla faser av livet. Jag minns särskilt 2018 som en lärdom i detta. Då jonglerade jag fyra arbetsgivare: Finansdepartementet (Tillitsdelegationen), Lunds universitet, Region Skåne och mitt eget bolag. Jag hade fyra laptops, tre mobiler och fem kontor och följde ett minutiöst schema. Visst levererade jag, men det kom med en hög kostnad. Familjelivet blev lidande, tröttheten var konstant, och marginalerna obefintliga. Till sist beslutade min man och jag att en förändring var nödvändig. Idag gör jag noggranna prioriteringar. Men det är långtifrån alla arbetsgivare som accepterar skräddarsydda lösningar. Hör behöver de ta större ansvar. Samhället formas inte bara av politiken, utan även av oss som privatpersoner, av arbetsgivare, m fl. Se hela inlägget på LinkedIn nedan. Provat bild tagen på semester 2018.
1
0
11
Statliga fastighetsbolag dränerar akademin och Försvarsmakten på pengar, medan finansdepartementet applåderar. Stora delar av de anslag som ges till utbildningsdepartementet och försvarsdepartementet hämtas nämligen snabbt tillbaka av finansdepartementet. Framför allt slår detta mot akademin, som redan går på knäna. En anledning är vallgravarna mellan departementen. Min kolumn idag. Den avslutas: "Debatten om de statliga fastighetsbolagen visar att styrningsfrågor måste högre upp på agendan. Flera utredningar, däribland Tillitsdelegationen, har efterlyst en mer sammanhållen och dialogbaserad statlig styrning. Det är en strategisk styrning som skulle gynna alla parter på sikt. Detta är även viktigt i den statliga bolagsstyrningen." (Skicka DM för full text eller logga in med samma inloggning som DN.) @FinansdepSv @Utbdep @ForsvarsdepSv @JohanPehrson
0
2
11
@TomasGradin Med vuxna hetsar man enormt kring ergonomi. Men barn struntar man i. Testa själv att sitta på en trästol kl 8-16 varje dag. Inte superbra för kroppen. Framför allt behöver barn få röra sig mer.
1
0
0
@FredrikWeibull Ja helt klart! Då passar det förstås. Så gör jag med. Det är den här fixeringen som jag vänder mig emot. Selfie efter selfie, oavsett ämne.
1
0
1
@FredrikWeibull Ja jag tycker att det blir fel. Fokus ska vara på budskapet, inte budbäraren. Det ser lätt självupptaget ut. Jag har en selfie om jag bjuder in till något sammanhang där jag talar eller för att lansera böcker, men sällan annars.
1
0
1