![Akın Özcan Profile](https://pbs.twimg.com/profile_images/1627367302143279105/YlYUeunT_x96.jpg)
Akın Özcan
@AkinOzcan85
Followers
23K
Following
13K
Statuses
21K
📸 Stok fotoğrafçılığı ve bazı dijital işler. Eski kurumsalcı. Yeni hedonist. ✍️ Bilgi paylaşır, ironi ve geyik sever. İlgi: #fotoğraf #psikoloji #kitap #borsa
İzmir, Türkiye
Joined August 2009
Son paylaşımlarımdan dolayı stok fotoğrafçılığına başlamak isteyenlerden gelen mailler üzerine önerilerimle ilgili bir yazımı buradan paylaşayım. Yeni başlayanlar ve başlamayı düşünenler için faydalı olacağını umuyorum.Yönlendirmeler diğer gönderilerimde. 📌 VİDEO Fujifilm Türkiye youtube kanalında yayınlanan ve stok fotoğrafçılığından bahsedilen bir video. Süresi uzun da olsa fikir vermesi açısından izlemenizi öneririm. 📌 EĞİTİM Başlangıçtan ileri seviyeye detaylı stok fotoğrafçılığı eğitimi. Ahmet (@ahmetcigsar), benim bu işe girmeme vesile olan kişilerden biri. Ücretine göre dolu dolu bir içeriği olan bu eğitimi ben de satın aldım ve öğrendiğim epey yeni konu oldu. 📌 BLOG YAZILARI Elimden geldiğince tecrübelerimi ve öğrendiklerimi tweet’ler ile ve blog yazılarıyla paylaşmaya gayret gösteriyorum. Onlara da göz atabilirsiniz. 📌 ÇEKİM LİSTESİ Shutterstock, aylık olarak bir sonraki ay ihtiyaç duyulacak içerikleri paylaşıyor. Buraya da mutlaka göz atmalısınız. 📌 PHOTOSHOP PAKETİ Stok fotoğrafçılığı yaparken fotoğrafları işlemeye çok ihtiyacınız olacak. Bu yüzden Photoshop ve Lightroom paketini satın alabilirsiniz. Yıllardır 50 TL olan paket maalesef birkaç ay önce 370 TL civarına çıktı. Ama Adobe ile yazışıp indirim talebinde bulunabilirsiniz. 📌 ALTERNATİF PHOTOSHOP Eğer Photoshop’a alternatif ücretsiz bir program arayışınız varsa paylaştığım tweet’imin altına eklediğim tweet’lere göz atabilirsiniz. 📌 TWITTER LİSTESİ Stok ajanslarını tek bir yerde topladığım Twitter listem var. Dilerseniz bu listeyi takip edebilirsiniz. 📌 ADOBE DERSLERİ Fotoğraflarınızı işlerken bilmeniz gerekenlerle ilgili özet dersleri bu sayfada bulabilirsiniz. 📌 CONTRIBUTOR BLOG Shutterstock’un katkı sağlayanlar için faydalı yazıları paylaştığı Contributor Blog’u takip etmenizi öneririm. 📌 ADOBE METADATA REHBERİ Adobe'nin fotoğraf kategorisi bazlı anahtar kelime ve açıklama önerilerinin olduğu rehber. Bunun da çok faydalı olacağını düşünüyorum. ✍️ Faydalı bulduysanız daha çok kişiye ulaşması için beğeni veya RT'niz memnun eder.
7
46
299
@oozn Indie hacker doğdu Mobilci de oldu Onda var 9 caan Oonur Özcaan Oonur Özcaan Laralay laralay
1
0
1
@Steveorganize Evet. Şu şekilde:
@barissssyy CapCut uygulamasına girdiğimizde önce ilk görseldeki gibi sol üstte, tıklayınca da ikinci görseldeki gibi çıktı karşımıza.
0
0
0
@barissssyy CapCut uygulamasına girdiğimizde önce ilk görseldeki gibi sol üstte, tıklayınca da ikinci görseldeki gibi çıktı karşımıza.
1
0
0
Eğer CapCut konusunda başlangıç aşamasındaysanız üstüne de @spunkram'ın şu videosu izlenebilir.
CapCut ile alakalı tam da böyle bir video ihtiyacım vardı. Başka arayışta olanlar varsa diye paylaşıyorum. Hem bu sefer Türkçe. #reklam yazmak gerekir mi emin olamadım ama bu esnada yazmış bulundum. Ne olur ne olmaz kalsın.
0
0
5
@IngiltereMuh Fark ediyor olabilir çünkü çoğu özellik için Pro üyeliği isteniyor artık yazmışlar çokça. Kalite olarak da Pro fark yaratıyor olabilir. Henüz denemedim.
0
0
2
Dikkatimizi yoğunlaştırarak zihnimizi kısıtlıyor muyuz? Engin Geçtan'ın Hayat kitabında, bize, dikkatimizi incelediğimiz konu üzerinde yoğunlaştırmamız ve konu dışındaki şeylere dikkatimizi yönelterek dağıtmamamızın öğretildiği belirtiliyor. Ancak Krishnamurti'nin bununla ilgili farklı bir düşüncesi var: "... Bundan çok farklı bir dikkat daha vardır ki bu tür dikkatte zihin hiçbir şeyi dışlamaz, dışarıda bırakmaz. Bu sayede, zihin, dışlamaya çalıştığı şeylerin direnciyle karşılaşmayacağı için daha güçlü bir dikkat gerçekleşir. Başka düşüncelerin zihnimize girmesini önlemek için, bilerek ya da bilmeyerek, zihnin çevresinde bir direnç duvarı ördüğünüzde zihninizin bütünü değil bir bölümü çalışıyor demektir." ----- Bu görüş çok ilgimi çekti. Yapmaya çalıştığımız bir şey, asıl gerçekleşmesini istediğimiz hedefimizi (tek bir şeye odaklanabilmek) baltalıyor olabilir mi? Özellikle odaklanma konusunun sıkça dile getirildiği şu çağda düşünmeye değer.
1
2
20